Der findes ikke noget der er sikkert indenfor betting – men der findes en del spilsystemer, og der er fordele og ulemper ved dem alle. Faktum er dog at ingen af dem er ‘sikre’ spilsystemer. De vil altid være forbundet med usikkerhed.

Dette spilsystem er baseret på at spille krydset (eller uafgjort om man vil) – lad os kalde det krydssystemet. Det går ud på at vælge ét eller flere hold og så spille uafgjort på dette hold, indtil resultatet indtræffer. Oddset på et kryds for et midterhold i en af de fem store ligaer ligger typisk på mellem 3.15 – 3.45, altså over 3.00. Vi ser bort fra den italienske Serie A, da der af og til forekommer odds til under 3.00, og det gider vi ikke bruge vores tid på. Man kan vælge at spille konsekvent på holdet hver gang, eller opsætte en regel for sine spil. F.eks. kan man spille indtil man vinder, hvorefter man holder pause med det givne hold indtil de har spillet to kampe uden uafgjort. Alt afhænger af hvad man prioriterer. Idéen bag dette system har relationer til Martingale-systemet.

Idéen er at hvis du taber dit single-væddemål på at det givne hold spiller uafgjort, så fordobler du indsatsen på samme hold til næste ligakamp. Den første trejdedel dækker dit indskud, den anden tredjedel dækker dit foreløbige akkumuleret tab og den sidste trejdedel er din gevinst. Alt udover det er en glædelig bonus :-)

Det kan gøres på mange forskellige måder – så jeg vil bare præsentere spilsystemet med et af de hold jeg har valgt at spille med, nemlig Everton i den engelske Premier League. Everton FC var det eneste hold der i midten af 00’erne formåede at bryde The Top Four dominansen, nemlig i 2004/2005-sæsonen da de erobrede fjerdepladsen foran Liverpool FC, der i samme sæson vandt Champions League-trofæet. Everton har siden holdt et stabilt niveau og har de sidste mange sæsoner ligget i subtoppen af Premier League. Deres spillemæssige succes er bygget på en stærk defensiv, som har gjort at de aldrig rigtig har haft de store slingre i valsen. Det betyder at de ikke har tabt mange kampe, men til gengæld har de aldrig rigtig kunnet true mesterskabsaspiranterne, simpelthen pga. af for mange uafgjorte kampe.

Hvis vi tager et kig på de seneste fem sæsoner for Everton FC hos den officielle Premier League statistik, så kan vi se følgende:
2012/2013: 15 uafgjorte kampe – draw ratio: 39%
2011/2012: 11 uafgjorte kampe – draw ratio: 29%
2010/2011: 15 uafgjorte kampe – draw ratio: 39%
2009/2010: 13 uafgjorte kampe – draw ratio: 34%
2008/2009: 12 uafgjorte kampe – draw ratio: 32%

everton-historisk-statistik

For at kunne retfærdiggøre vores spil bliver vi dog nød til at kigge på Everton FCs streak. Statistisk set spiller de uafgjort i ca. hver tredje kamp, men disse pointdelinger kommer ikke systematisk. Vi skal derfor have et nærmere kig på deres win/lose/draw-streaks.

1) I seneste sæson var deres længste streak uden at spille uafgjort fra den 26. spillerunde til den 30. spillerunde, hvor de tabte to gange i træk for derefter at vinde tre gange. Udover det havde de et enkelt streak på fire kampe uden uafgjort. I resten af kampene spillede de maksimalt to kampe uden et kryds i træk. Værd at bemærke er også at perioden klemt ind mellem deres no-draw-streaks på  fire og fem kampe, bestod af fire kampe hvoraf tre af dem blev spillet uafgjort.

2) I 11/12-sæsonen var deres draw ratio kun på 29%. Det afspejler sig også i deres streak – for her begynder systemet at blive risikabelt – alt afhængig af dine økonomiske overvejelser og analyser førend du tager dette spilsystem i brug. I periode i den første halvdel af sæsonen spillede Everton hele 11 kampe i træk uden uafgjort. Man skal altså både have et lavt startindskud, ingen personlige limits hos sin bookie, en høj kapital og is i maven – for ellers ville systemet havde slået fejl i denne sæson. Man kan dog tage sine forholdsregler, og det vil jeg komme ind på senere.

3) 2010 og -11 bød på 15 uafgjorte kampe igen. Et enkelt streak på 5, resten på 3 kampe eller under.

4) I sæsonen 2009/2010 spillede Everton 13 gange uafgjort. Her var den længste streak 8 kampe uden uafgjort. Det betyder at vi med vores spilsystem ville vinde på den 9. kamp, såfremt vi var kørt på Everton igennem hele sæsonen. Det er dog også hele meningen med systemet – at vi i dette tilfælde havde vundet en del penge. Med DKK 10,- som startindskud, ville vi lave et overskud på mellem DKK 2.500,- og 3.000,-  på den 9. kamp.

5) Med blot 12 uafgjorte kampe var sæsonen 2008/2009 den næstlaveste i vores statistik. Bemærkelsesværdigt er det dog at vi her finder den korteste stime uden uafgjort – nemlig blot fire kampe. Dvs. at havde vi spillet på Everton gennem  hele den sæson, så var vi aldrig nået længere end til 5. bet. Man kunne blive fristet til at øge sit startindskud – men så øger man også sin risiko for at ‘uheld’ som det i 2011/2012-sæsonen, og så skal man altså lige spørge sig selv en ekstra gang; hvad har jeg egentlig råd til?

spilsystem-uafgjort

Inden du overvejer at gå igang med at spille dette spilsystem, så husk at tjekke hvor mange kampe du kan leve på, et evt. personligt limit hos din favorit bookie, hvor disciplineret du er, dit indskud. Jeg har lavet dette regneark, som du kvit og frit kan downloade og bruge til at holde regnskab med dine gevinster i dette spilsystem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *