De fleste af os spiller ikke på fodboldkampe professionelt, hvor man kan leve af sine gevinster. Nogle få gør (1-2% af alle spillere), men er du en del af de sidste 98,5% ligesom jeg selv, så handler det om at finde ud af hvorfor du selv spiller – og derefter forme din egen spilstrategi ud fra det.

Jeg kan selv godt lide at lave et bet på en fodboldkamp fordi det øger spændingen i kampen. Når de store Premier League-hold møder hinanden indbyrdes, når der spilles El Clasico og når Champions League har returkampene i foråret – så ser jeg altid med. I disse kampe har jeg oftest ikke et favorit-hold (eftersom det er nogle år siden af Liverpool spillede i Champions League), og til disse kampe elsker jeg at smide et høj bet på den kamp jeg ser. Det gør jeg uanset om der er gode spilværdier at hente eller ej og det er der sjældent på de helt store kampe som Chelsea – Manchester United. Her spiller jeg med følelserne.

Nu handler det så om at øge din bet-value inden for det spil du har begrænset dig til. Hvis jeg skal se Chelsea – Manchester United og har begrænset mit spil til den kamp, så bruger jeg gerne lidt tid på en research af de to hold. Jeg er ikke stor fan af H2H-statistikker, da jeg ikke mener de giver mig større viden om de to hold. I stedet undersøger jeg de to holds motivation samt skader/karantæner og formkurve. Baseret udfra det, laver jeg et bet – hvor jeg ikke tager meget hensyn til min chance for gevinst. I stedet fokuserer jeg på value-betting, dvs. et odds der er signifikant højere end hvad jeg mener det burde være. På den måde glemmer jeg ikke fornuften i mit spil, og dermed mindsker jeg de potentielle omkostninger det har når man spiller på følelserne. Hvem har ikke prøvet at gå ned i kiosken og smide en 10’er på samtlige af aftenens Champions League-kampe hos Danske Spil? Hvis du absolut ønsker at gøre det, så læs lige dette indlæg hvor jeg fortæller hvordan du scorer en tilbagebetalingsprocent på over 100% på sådanne spil.

Nogle gange skal man også undgå spil – pga. følelser og fornuft. Jeg havde engang selv en tendens til altid at spille på Liverpool-sejr i weekenden. Som vi alle ved, så har Liverpool ikke vundet specielt mange kampe de sidste 10 år (eller 20 for den sags skyld) i Premier League, og det har været en konsekvent underskudsforretning. Liverpool har så mange fans verden over som spiller med følelserne og presser oddset på en Liverpool-sejr helt i bund. Det giver oftest et fornuftigt spil på mange underdogs, som jeg dog fravælger – simpelthen fordi jeg ikke ønsker at se en fodboldkamp hvor jeg ikke håber at mit favorithold skal vinde. I stedet vælger jeg at lave samme ‘trick’ med Manchester United og så bliver det lige pludseligt meget sjovere når Man U. taber point. På den måde undgår jeg spil hvor Liverpool er involveret (jeg har alligevel den ekstra spænding i kraft af at være fan) og jeg får samtidig brugt min naturlige fodboldinteresse fornuftigt i andre spil. Der er jo ikke meget ved at sidde at analysere to hold fra den tyske regionalliga, som man aldrig har hørt om – det er mere arbejde end det er sjovt.

Baseret på disse erfaringer har jeg udviklet tre tommelfinger-regler i min spilstrategi:
– 1. Spil så fornuftigt som muligt på de kampe du alligevel skal se.
– 2. Spil ikke på kampe der inkluderer dit favorithold.
– 3. Søg efter gode spil mod din favorits rivaler, især hvis de er undertippede.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *