Hvis du som jeg, er træt af spillebegrænsninger fra en traditionel bookmakere, så skal du spille hos Betfair. Det er nemlig en spillebørs og du better således mod andre spillere og ikke mod bookmakeren. Det gør at du ikke har en spillebegrænsning.

Det gode ved en spillebørs er imidlertid, at du ofte kan forudsige et givent odds’ typiske udsving. Jeg tænker altid på hvordan jeg selv startede med at tippe fodboldkampe. Ned til en kiosk med en 10’er på lommen, markere 5-10 favoritter – helst på 1-tallene og så dem alle sammen lige på. Min kupon gik aldrig hjem. Det forholder sig sådan, at den store masse spiller på præcis samme måde. De spiller efter hvad de forventer der sker, og ikke efter vurderingen af deres betvalue – det vil sige forventninger relativt set i forhold til det udbudte odds.

Man ser ofte at bookmakere udtaler sig i medierne efter spillerunder som har budt på en høj andel af favoritsejre, eller spillerunder som byder på en høj andel af overraskelser. Det gælder typisk for spil for eller imod topholdene i de fem store europæiske ligaer. Grunden til det er, at når de store hold taber, så vinder bookmakerne – og omvendt. Langt størstedelen af de europæiske bookmakere ønsker en større sikkerhed i forbindelse med spil og sætter derfor typisk favoritodds en tand lavere end de egentlig er berettiget til. Det gør de for at sikre at indskuddene er fordelt så lige som muligt – da det gør det nemmere for dem at estimere deres finansielle nøgletal.

Det forholder sig dog ikke altid sådan hos Betfair, netop fordi man spiller mod andre spillere. Favoritodds på de traditionelle 1X2-væddemål er typisk utrolig høje lang tid før kampstart (helst 5+ dage). Som tiden skrider frem og kampstart nærmer sig falder odds på favoritten i takt med at flere spillere begynder at sætte deres indskud. Efterspørgslen efter favoritodds stiger altså, og det kan du lukrere på. Med Betfairs spillebørs kan du nemlig udbyde et odds uden at have underliggende sikkerhed i dine midler. Det kan du gøre hvis du på et tidligt tidspunkt har købt et højt odds på en favorit.

Strategien går derfor ud på at købe et højt favoritodds på et tidligt tidspunkt og derefter sætte det til salg for et lavere odds, der giver dig en gevinst du er tilfreds med. Alt afhængig af spil og marked, kan du sagtens opnå 5%-10% gevinst på et arbitrage bet (kaldes også surebets). Det skal dog nævnes, at det ikke er uden risiko. Der kan sagtens komme nyheder omkring skader eller andre faktorer der påvirker oddsene i en grad som gør, at du hverken kan lave arbitrage eller blot hive dit indskud hjem. I størstedelen af tilfældne forholder det sig dog sådan at du kan drage fordel af spillepsykologien blandt helt almindelige gablere. Den går ud på at spille på favoritterne – og typisk kort før kampstart. Det kan du ikke, hvis du spiller mod bookmakerne. Men hvis du spiller på Betfairs spillebørs, så better du mod andre ligesindende og der kan du agere vindende bookmaker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *