Bet365 har i lang tid kørt en kampagne, hvor de giver en bonus på op til 100%, hvis du spiller en akkumulator på tilstrækkelig mange kampe. Lad os først slå fast at en akkumulator er et helt normal væddemål, hvor du spiller alle kampene ‘lige på’, som er udtrykket de fleste er bekendte med fra dengang det hed Dansk Tipstjeneste og man spillede nede i kiosken.

Hvis du spiller mellem 3 og 14 kampe lige på, giver de dig en bonus på mellem 5% og 100% – som selvfølgelig bliver skaleret med antal af kampe du spiller. For at væddemålet gælder skal kampene være placeret på de store ligaer i bet365s fodboldmarked: Premier League, Serie A, La Liga, Bundesligaen og/eller Champions League og placeres på klassiske 1X2-væddemål.

Lad os tage et kig på de gennemsnitlige tilbagebetalingsprocenter hos bet365 for de givne ligaer på 1X2-væddemål (6. november 2013 – kilde: BetXpert):
Premier League: 97,2%
Serie A: 93,9%
La Liga: 94,0%
Bundesligaen: 93,9%
Champions League: 97,6%

Gennemsnittet ligger på: 95,3%, så vi antager at det er den gennemsnitlige tilbagebetalingsprocent på de væddemål som bet365 accepterer som en del af deres akkumulatorbonus-kampagne. Deres skema for bonusudbetalingen ser således ud:

bet365-akkumulator-bonus

Hvad sker der hvis vi sammenholder bonus og tilbagebetalingsprocent?

Hvis man spiller en trippel inden for akkumulatorbonussens vilkår, så får man følgende tilbagebetalingsprocent:
0,953 * 0,953 * 0,953 * 1,05 = 90,9%. Det er stadig en højere procent end den du normalt ville få (86,5%), men den er stadig væsentligt lavere end deres singlespil, som jo ligger på 95,3%. Dvs. at bet365 scorer en yderligere gevinst på 4,4% af dit indskud (95,3% – 90,9%) udover de gennnemsnitlige 4,7%. I alt 9,1% – og det er vel at mærke kun hvis du spiller en trippel(!).

Jeg har lavet et skema med udregningerne for alle spilkombinationer hos bet365s akkumulatorbonus:

akkumulator-bet365-udregning

Der er to bemærkelsesværdige tal i denne tabel. Det ene tal er 13,53% som er den procentdel bet365 gennemsnitligt tjener på dine indskud, hvis du spiller femlinger (5 kampe lige på) hos dem. Den ville selvfølglig have være højere (og dermed værre set fra os spilleres synspunkt) såfremt der ikke havde været noget kampagnetilbud. Hvis bet365 får spillere til at gå væk fra deres singlespil og over til at spille tripler eller flere kampe, så tjener bet365 altså i gennemsnit mere på dig end de ellers ville have gjort.

Kan det virkelig passe at vi får tal over 100%?

Bemærk så at tallene på et tidspunkt går i minus. Såfremt du spiller 11 kampe lige på, så får du i gennemsnit dine penge 100,11% igen. I teorien betyder det at du ville kunne udnytte tilbuddet og spille surebets, hos blot en bookmaker. Det ville dog ikke fungere i praksis, da bet365 med stor sandsynlighed ville lukke/spærre din konto, idet det strider imod deres ‘etiske retningslinjer’. Ydermere kan vi se at hvis du spiller hele 14 kampe lige på, så får du dine penge 102% igen. Nu kommer det interessante så: Hvis du holder dig til at vælge 14 ud af de 16 kampe i en given Champions League-runde, så får du i gennemsnit dine penge 97,6% igen. Dette ville give en tilbagebetalingsprocent på 71,2%, men eftersom bet365 fordobler dit indskud med en 100% akkumulatorbonus, så betyder det at du vil få en tilbagebetalingsprocent på 142%(!).

bet365 - 142% tilbagebetalingsprocent

bet635 – akkumulatorbonus

Man spørger sig selv hvorfor mon bet365 ønsker at have en tilbagebetalingsprocent på over 100, hvilket teoretisk set vil give et spillemæssigt underskud på sigt. Det er der dog flere grunde til. Jeg har et bud på hvilke overvejelser jeg tror de har gjort sig før de lancerede dette tilbud, som er en klar konkurrencemæssig fordel i forhold til konkurrenterne:
1. Såfremt det ikke forbedrede deres bruttofortjeneste, så kunne de pille tilbuddet ned med det samme
2. Chancerne for at ramme 14 kampe lige på er umådeligt små
3. Denne kampagne som de nu har kørt i lang tid giver dem en konkurrencefordel på et marked hvor produkterne ikke differentierer sig væsentligt fra hinanden.
4. De har valgt at holde sig til de store ligaer og CL, hvor selv de mindste hold kan slå de største. De ville aldrig lade sådan et tilbud gælde for VM- og EM-kvalifikationskampe. Der er chancerne for at ramme nederlaget til en håndfuld miniputnationer langt større, og det ville komme spillerne til gavn.

Sådan spillede jeg tilbuddet!

Kort efter fjerde runde af dette års Champions League-gruppespil var afsluttet, skrev jeg dette indlæg. Samtidig kom odds op på femte runde op hos bet365, og det benyttede jeg straks til at få de bedste odds på favoritterne. Jeg spillede simpelthen de 14 lavest mulige odds, hvilket gjorde at Bayer Leverkusen – Manchester United samt Celtic – AC Milan, var de eneste to kampe jeg ikke havde med på min kupon. Det gav mig et samlet odds på 272,3 – og med et indskud på DKK 10.00, så er min potentielle gevinst DKK 2.723, men hele to gange, hvilket ender med en potentiel gevinst på: DKK 5.446. Således så min kupon ud:

min-akkumulator-kupon-champions-league-14-kampe

Der er altid et men…

Man skal altid have sine kritiske briller på, når man ser et tilbud der virker “for godt til at være sandt”. Udover Champions League, har bet365 også høje odds på Premier League. Jeg har derfor også lavet en kupon med samtlige 10 Premier League-kampe samt de fire største favoritsejre i de andre store ligaer – i dette tilfælde: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München og AS Roma. Den kupon gav trods de fire ekstra, odds 600. Mit bud er, at mit odds på 272,3 var ret lavt og ikke forventligt i de kommende runde. Det betyder altså at trods vores høje tilbagebetaling så er vinderchancerne utroligt lave. Min reelle vinderchance er jo ikke 1 ud af 272, men et stykke lavere. For at finde den reelle statistiske vinderchance, så skal vi dividere 272,3 med 0,712 (som er bet365s tilbagebetalingsprocent på 14 CL-kampe) og det giver 382. Dvs. vores vinderchancer på denne kupon er ca. 1 ud af 382, men vores tilbagebetaling er på 544 gange vores indsats – derfor giver det en tilbagebetalingsprocent på hele 142%!

Hvis vi spillede alle runder i Champions League-gruppespillet (6) samt i Premier League (38) så ville vi spille 44 kuponer pr. sæson. Det ville selvfølgelig øge vores vinderchancer, men hvem gider satse høje beløb på 14 kampe lige på? Hvis du allerede er oprettet hos bet365 eller overvejer det, så vil jeg helt klart anbefale dig at gøre brug af tilbuddet. Med de rationelle briller på, så kan man sige at det lidt svarer til at spille Lotto. Chancerne for at ramme 14 kampe lige på er ret små. Men hvor Lotto hos Danske Spil har en tilbagebetalingsprocent på præcis 50%, så har du her muligheden for at score næsten tre gange så meget i forhold til indsats hos bet365. Derudover er det vel også lidt sjovere at tippe en hel CL-runde fremfor at vente på Lotto-tallene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *