Et surebet er som navnet antyder, et ‘sikkert’ bet – hentet efter det engelske ord ‘sure’. Surebets går også under safebets, safewins, surewins og arbitrage bets. Et surebet betyder grundlæggende at du tipper alle mulige udfald på et væddemål, således at du uanset hvad taber to væddemål og vinder et i et klassisk 1X2-spil på sportsbegivenheder. Hvordan kan det så betale sig, tænker du måske? Det kan betale sig det øjeblik at tilbagebetalingsprocenten overstiger 100%. Jeg har i et tidligere indlæg forklaret hvordan odds på en fodboldkamp ender med at se ud efter medregning af tilbagebetalingsprocent – og hvor den gennemsnitligt ligger, nemlig et sted mellem 90% og 95%. Det er en matematisk forklaring, som gør at du aldrig vil opleve en bookmaker have et væddemål med over 100% i tilbagebetaling.

Et surebet opstår det øjeblik hvor to eller flere bookmakere har en forskellig opfattelse af sandsynligheden for en given sportsbegivenhed – og at den forskel er tilstrækkelig stor (der skal både være plads til at hente værdien af spill Lad os tage et tænkt eksempel i en kamp mellem Manchester United og Arsenal på Old Trafford. Bookmaker A vurderer følgende chancevurdering på 1-X-2, 40%, 35%, 25%, mens Bookmaker B vurderer chancerne for at være 35%, 30%, 35%. Lad os sige at Bookmaker A har en tilbagebetalingsprocent på 94% og Bookmaker B har en tilbagebetalingsprocent på 95%. Vores udregning ville se ud som følgende:

Surebet

Surebet

Med dette bet så har jeg altså en samlet indsats på 1.000 kr. fordelt på 388 kr. på Manchester United-sejr hos Bookmaker B, 332 kr. på uafgjort, ligeledes hos Bookmaker B. Til sidst sætter jeg 280 kr. på en Arsenal-sejr hos Bookmaker A. Uanset udfaldet af væddemålet så giver det en gevinst på 1.052 kr. og dermed altså et plus på 52 kr på et bet hvor min tilbagebetalingsprocent var 105,2%.

Der findes mange websites på nettet hvor man kan betale sig til at få serveret surebets. Andre steder gives de ud gratis. Via bookmakernes frit tilgængelige API’er, så er det ikke svært at programmere værktøjer som indsamler givne odds og udvælger alle bets hvor det er muligt for gambleren at score en tilbagebetalingsprocent på over 100%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *