Alle bookmakere har forskellige tilbagebetalingsprocenter. Før online spil vandt frem og især inden spilleliberaliseringen, var Danske Spils tilbagebetalingsprocent på Den Lange et sted mellem 70% og 80%. Efter liberaliseringen og den øgede konkurrence fra online bookies, er den dog steget til 87% for Danske Spil – hvilket klart overgår deres andre spil såsom Tips13, Måljagt og Vinderen. Det er dog stadig den laveste procent på markedet online. Danske Spil har blandt andet en tilbagebetalingsprocent på knap 95% på den danske Superliga, hvilket blot betyder at andre kampe stadig har en uhyggelig lav betaling til spillerne.

Tilbagebetalingsprocenten bruges til af bookmakerne til at sætte odds. På en given kamp vurderer oddssætterne en procentsats på de mulige udfald. Lad os bruge en kamp mellem Real Madrid og FC Barcelona som eksempel. Lad os sige at en given bookmaker tror på at udfaldet for denne kamp er 37%, 30%, 33%. Odds vil blive 2.70, 3.33 og 3.03 for henholdsvis 1, X og 2. Hvis vi antager at denne bookie har en gennemsnitlig tilbagebetalingsprocent på spanske La Liga kampe på 93%, så vil de reelle odds blive 2.51, 3.10 og 2.82.

Oftest forholder det sig dog sådan, at du kan se et givent odds, og ønsker at finde tilbagebetalingsprocenten på dette væddemål. Se grafikken nedenunder for at se hvordan du udregner tilbagebetalingsprocenten og få samtidig en fun-fact om hvorfor du kun skal spille singler, hvis du vil slå din bookie i længden.

Mere om din tilbagebetalingsprocent

Med denne viden om en given tilbagebetalingsprocent, kan det være at du også er blevet klogere på surebets. Surebets er kort sagt, når du oplever at få en tilbagebetalingsprocent på over 100%. Det forekommer når bookmakerne har forskellige vurderinger af kampene.

Derudover har BetXpert en oversigt over de fleste bookmakere og deres tilbagebetalingsprocenter. Den kan findes her og bliver opdateret automatisk en gang i døgnet. Derudover kan man også sortere efter forskellige ligaer, for at se hvordan forskellige bookies differentierer sig ift. hinanden. At se den store forskel der er fra liga til liga, giver endnu en god grund for at sprede sine spil over flere bookmakere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *